בנייה ירוקה
ישנן הגדרות רבות ושונות לבנייה ירוקה. אחת ההגדרות היא יצירת מבנים בעלי השפעה סביבתית קלה יותר. התהליך עשוי לכלול שימוש באנרגיה מתחדשת, חומרים ממוחזרים ומערכות ניהול מים ופסולת בר-קיימא.
מהי בנייה ירוקה?
בנייה ירוקה היא win-win עבור יזמים כמו גם אנשים בכלל מכיוון שהיא יוצרת חללי מגורים טובים יותר עם פחות השפעה סביבתית. מדובר על המרת חומרי גלם לבנייה חדשה מעשה ידי אדם. הבנייה הירוקה יכולה להיחשב מכמה נקודות מבט. נקודת מבט אחת היא ההתחשבות במחזור החיים של בניין שלם. אחר הוא לבחון שיקולים ספציפיים של עיצוב קיימות בתכנון הבניין או במהלך בנייתו. פסולת בניין היא אחד ההיבטים ההרסניים הסביבתיים השנויים במחלוקת והגלויים ביותר בבנייה המודרנית. אחת הדרכים שבהן יושמה בנייה ירוקה לשיפוץ מבנים ומבנים היא באמצעות בניית בתים פסיביים או באמצעות הסמכת מנהיגות בתכנון אנרגיה וסביבה (LEED).
מה היתרונות של בנייה ירוקה?
הבנייה היא אחד התורמים הגדולים ביותר לזיהום אוויר. יש להצטייד בכל אתרי הבנייה ביחידת איסוף אבק עקב האבק שנוצר, התורם גם לאוויר נקי. חומרים ירוקים הופכים ליותר ויותר פופולריים בענף הבנייה מכיוון שהם לא רק מפחיתים פסולת על ידי ביטול חומר שאינו בשימוש, הם גם טובים יותר לסביבה ואינם פולטים גזים מזיקים או גורמים לנזקים סביבתיים. חברות בנייה יכולות להפחית את טביעת הרגל האקולוגית שלהן על ידי שימוש בטכנולוגיות ברות קיימא. אחד החשובים ביותר הוא להשתמש בחומרים ידידותיים לסביבה בבנייה, למשל, חומרים הניתנים למחזור, כמו נייר ועץ. לחומרים ידידותיים לסביבה יתרונות רבים לסביבה. הם בני קיימא ועמידים. ניתן לעשות שימוש חוזר בחומרים הניתנים למחזור עד שש פעמים לפני שהם הופכים לפסולת הזקוקה לאתר הטמנה בעל השפעה נמוכה מאוד על הסביבה. חומרים ידידותיים לסביבה גם מפחיתים את זיהום האוויר ואת רמות הרעש מכיוון שמכונות מיחזור שקטות הרבה יותר ממכונות בנייה או משאיות מכיוון שהן אינן פולטות אדים רעילים.
קרדיט תמונה FREEPIK
מהי בדיקת קרקע לפני בניה?
בדיקת קרקע לפני בניה היא שלב חשוב בתהליך הבנייה, מכיוון שהיא אומרת לכם עם איזה סוג אדמה אתם מתמודדים וכיצד להכין אותה כדי למנוע בעיות עתידיות. היתרון העיקרי של בדיקת קרקע הוא בכך שהוא יכול לחסוך כסף, זמן ולמנוע בעיות רבות. זה יכול להגיד לכם את סוגי האדמה, המרקם, ערך ה-pH ומאפייני הניקוז עד לעומק של 25 ס"מ. זה גם חוזה כיצד הבסיס שלכם יתבסס באדמה לאורך זמן. בעזרת מידע זה, תוכל לבצע כמה התאמות לפני הבנייה או לעצב מחדש את הפרויקט שלכם לאתר מתאים. דוגמה טובה לבדיקת קרקע היא כאשר מפתח רצה לבנות על מה שנחשב לחימר מוצק ללא בעיות ניקוז. עם זאת, הם לא לקחו בחשבון שיהיה עודף לחות מגשם ושלג במהלך תהליך הבנייה שלהם, מה שיגרום לסדקים בבניין שלהם לאורך זמן.
אם אתם מתכננים לבנות משהו באתר בנייה או ליד בניין קיים, חשוב שתשקלו לחפור את האדמה כדי לראות מה מסתתר מתחת. בדיקת הקרקע תספק מידע רב ערך על הקרקע ותאפשר לכם לקבל החלטות מושכלות יותר באיזה סוג של שיטות בנייה להשתמש.