בלון חמצן – לבתי חולים ולשימוש פרטי
תוכן שיווקי
השימוש בבלוני חמצן נפוץ בעיקר בבתי חולים, מוסדות רפואיים, ואפילו באשפוז ביתי. הוא משמש חולים שאינם מסוגלים לנשום בכוחות עצמם, וסובלים ממחלות ריאות או נשימה ממגוון סוגים. עבור אותם חולים, בלוני החמצן מהווים חלק בלתי נפרד משגרת החיים.
בלוני חמצן למגוון שימושים
כאמור, שימוש בבלון חמצן יכול להיות במוסדות רפואיים או בשימוש ביתי. כשמדובר בבלוני חמצן עבור שימוש ביתי טווח הגדלים נע בין 3 ליטרים ל-5 ליטרים. הם עשויים מאלומיניום, וניתן למלא אותם מחדש ברגע שהחמצן אוזל. עם זאת, בלוני החמצן עבור שימוש תעשייתי עשויים ממתכת, הם עמידים יותר ומגיעים לגדלים של 40 ליטר. בלוני חמצן אלה נמצאים לרוב בבתי החולים במחסנים, ומשתמשים בהם למלא את בלוני החמצן הקומפקטיים יותר.
לא כל אחד יכול למלא בלוני חמצן
כאשר מדובר בחמצן בכמויות גדולות ולחצים גבוהים, חשוב לשים לב שרק גורם מוסמך מתעסק במילוי המיכלים מחשש לפיצוץ. לבלון החמצן יש להרכיב שעון ייעודי, בעזרתו ניתן לכוון את בלון החמצן בהתאם לצרכי המטופל. הצינור מתחבר ישירות לשעון, אליו מחוברת המסכה דרכה המטופל נושם.
לא רק בבית
אמרנו שבלוני החמצן משמשים בעיקר לשימוש בבתי חולים ובבתים, אבל מה קורה כאשר המטופלים רוצים לצאת מהבית? ניתן לשאת את בלוני החמצן בעגלה, או בתיק כאשר הדבר תלוי כמובן בגודלו של בלון החמצן. קיימים מיכלים גדולים וכבדים שמומלץ להשאיר נייחים, לעומת בלונים קלילים יותר שניתן לצאת איתם לסיבוב קצר בחוץ. ההמלצה היא להימנע ממקומות הומי אדם, בהם התנועה עלולה להיות מסורבלת. כאשר בוחרים בלון חמצן, תכננו האם הוא מיועד להיות נייד או נייח ובכך לבחור בגודל המתאים.
אופציה נוספת לאספקת חמצן מחוץ לבית, היא שימוש במחולל חמצן נייד. מחולל חמצן נייד הוא קומפקטי וקל משקל ומיועד לנשיאה מחוץ לבית, בכך מקל על המטופלים להתנייד. מחולל החמצן יוצר את החמצן בעצמו על ידי הפרדה של החנקן, ובכך מהווה מקור בלתי נדלה לחמצן. במידה ויש ברשותכם מחולל חמצן נייד, ההמלצה היא להחזיק בבית בלון חמצן שיהיה לשעת הצורך, במידה וחלה תקלה.
אביזרים נלווים לבלון חמצן
מלבד בלון החמצן, יש להצטייד בוסת מתאים. בחנות הציוד הרפואי ידעו להתאים בין בלון החמצן לבין הוסת המתאים, ולשעון הנדרש. היועצים המקצועיים בעלי ניסיון רב, וילוו אתכם בתהליך הרכישה, ובתהליך ההסתגלות. צוות החנות הרפואית ידעו לתת מענה במקרים של תקלות, ואף לספק בלון חמצן חלופי במידת הצורך. אביזר נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא מרטיב חמצן, הידוע בשם "הומידיפייר". מדובר בבקבוק מים דרכו החמצן עובר, ומגיע לצינור כשהוא לח. הדבר מונע את התחושה של גרון יבש, שעלולה להיגרם מהחמצן היבש.
קרדיט לתמונה: depositphotos.com
בדקו מה אתם נושמים
כאשר מדובר בחמצן שאתם נושמים, כדאי לוודא שהוא עומד בתקן ובסטנדרטים הנדרשים, ובכך להבטיח שאתם נושמים חמצן איכותי שעבר את הבדיקות הנדרשות. מעבר לאיכות החמצן, בדקו שבלון החמצן עשוי מאלומיניום או מתכת עבים, וללא סכנת דליפות. השקיעו בבלון חמצן אמין ובטיחותי, ובכך תוכלו להבטיח שלא יהיו תקלות, ושבלון החמצן יוכל ללוות אתכם לעוד שנים ארוכות.