תואר שני בייעוץ חינוכי – לא רק למורים
למי מתאים ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי? מה לומדים? למה כדאי לכם ללמוד את התחום? מהן אפשרויות התעסוקה? האם חייבים רקע בתחום החינוך כדי להתקבל ללימודים? כל זאת ועוד בכתבה שהכנו עבורכם.
תוכנית הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי נועדה להכשיר יועצים חינוכיים איכותיים ומקצועיים שיוכלו להשתלב במהירות לעבודה בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים, ובמערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית. תוכנית הלימודים מכשירה את הסטודנטים על פי הגישה הרב מערכתית לייעוץ במוסדות החינוך - במסגרת הלימודים רוכשים ידע תיאורטי רב, ארגז כלים, ניסיון מעשי ומתנסים בעבודה במוסדות החינוך ובקהילה.
תחום הייעוץ החינוכי – מידע כללי
מערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית משוועת ליועצים חינוכיים איכותיים ובעלי כישורים ומיומנויות בתחומים שונים. רוב בוגרי התוכנית משתלבים בעבודה כיועצים חינוכיים בבתי ספר אך יש אפשרויות תעסוקה נוספות. יועץ חינוכי הוא איש מקצוע המייצג את תחום בריאות הנפש במערכת החינוך, הוא אחראי בין היתר על תהליכים התפתחותיים של הפרט ושל הארגון בו הוא מועסק.
היועץ החינוכי מסייע לצוות החינוכי בבית הספר במטרה לקדם סביבה לימודית ערכית וסביבה חברתית איכותית ונעימה כדי לקדם את התלמידים, להעניק להם תחושת ביטחון ושייכות ולפתח אוטונומיה בקרב התלמידים, ההורים וצוות המורים. במסגרת תפקידו היועץ החינוכי מסייע למערכת לפתח מודעות חינוכית לצרכי התלמידים והמורים וליצור את התנאים המיטביים המאפשרים לפרט לבוא לידי ביטוי, לפתח כישורים ומיומנויות, לקבל כלים לצמיחה אישית, להתמודד עם מצבי לחץ בחיים ולפתח מודעות ורגישות לזולת.
איפה ומה לומדים?
אם אתם מתעניינים בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי תוכלו להירשם לתוכנית הלימודים במכללות לחינוך, במכללות המובילות ובחלק מהאוניברסיטאות. בין השאר אפשר להירשם לתוכנית לימודים זו, גם במסלול האקדמי המכללה למינהל.
כדאי לדעת כי תוכנית הלימודים מתאימה בעיקר לבעלי תואר ראשון בתחומים הבאים: חינוך, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות. זהו מסלול לימודים יוקרתי ומבוקש, בעיקר על ידי בעלי תעודת הוראה המגיעים מתחום החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי.
במסגרת לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי לומדים קורסים בנושאים כגון: מגדר ושוויון בין המינים, הורות, סוגיות בייעוץ משפחתי במסגרת בית הספר, פסיכופתולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית, הנחיית קבוצות, זיהוי תלמידים בקבוצת סיכון גבוה, שיטות מחקר ועוד.
יש מכללות המציעות לסטודנטים לתואר שני בייעוץ חינוכי לעבור התמחות מקצועית בתחומים כמו ייעוץ חינוכי לגיל הרך, התמחות בייעוץ חינוכי לתלמידי הכיתות הנמוכות או התמחות בייעוץ חינוכי לילדים בעלי צרכים מיוחדים.
ייעוץ חינוכי מתאים גם לאקדמאים ללא רקע בחינוך
ראוי לציין כי תוכנית הלימודים פופולרית בקרב בעלי תעודה הוראה ובעלי רקע בתחום החינוך, עם זאת התואר היוקרתי מתאים גם לפסיכולוגים, לעובדים סוציאליים ועוד. זהו מקצוע נדרש במערכת החינוך, בוגרי תוכנית הלימודים משתלבים בקלות בבתי ספר ובמוסדות נוספים של מערכת החינוך, יש דרישה גבוהה ליועצים חינוכיים איכותיים והמקצוע המאתגר והמעניין מבטיח תעסוקה בשפע ותנאים טובים. ניתן להוציא גם תעודת יועץ ארגוני כדי לעבוד בתחום הייעוץ הארגוני.