מתכונים קלים – מקסימום תוצאה במינימום השקעה

האם אורחים הגיע לבקר אתכם בהפתעה ואתם מחפשים מתכון פשוט וקל להכנה לארוחת ערב מזינה וטעימה? מה לעשות כשרוצים להכין ארוחת ערב חגיגית אבל אין כוח לבלות במטבח הרבה זמן? ובכן, כל אחד חייב ללמוד כמה מתכונים קלים ופשוטים להכנה שהתוצאה שלהם נראית מדהים, במינימום השקעה.

במקום להזמין אוכל משקיעים מעט זמן במתכון מנצח לארוחה טעימה

במקרים רבים ובמצבים שונים בחיים אנו מעדיפים להזמין אוכל ממסעדה במקום לטרוח ולעמול על הכנה ארוחת ערב או צהריים. זו הוצאה גבוהה ולא תמיד בא לנו לאכול עוד פעם פיצה, המבורגר או מזון מהיר אחר. הפתרון למצבים אלו הוא לחפש מתכונים פשוטים ומהירים המבטיחים מקסימום תוצאה במינימום זמן והשקעה. אולי לא תצלמו את המנה שהכנתם כדי להעלות אותה לאינסטגרם אך עדיין אתם, בני המשפחה והאורחים תיהנו מארוחה חגיגת ועשירה בטעמים.

לאחר שבחרתם מתכון קל ומהיר כדאי לכם ללמוד גם טיפים משפים מקצועיים כדי להפתיע את הסועדים עם טעמים מקוריים ומלהיבים, ומומלץ בחום גם לצלחת יפה את המנה ולהשקיע בסידור ובעיצוב השולחן מאחר ואנחנו אוכלים גם עם העיניים. יש הבדל משמעותי בין הגשה המנה על צלחת פשוטה ושרוטה לבין הגשה יפה עם קישוטים.

כאשר מחפשים מתכונים קלים ומנצחים כדאי לבדוק קודם כל אלו מרכיבים ומוצרים יש במקרר ובארונות המטבח, ובהתאם לכך קל יותר לבחור את המתכונים. אם יש לכם דג סלמון במקרר או במקפיא תוכלו להכין תוך 10 דקות מגוון מתכונים פשוטים וזריזים ולהגיש מנת דג טעימה, מזינה, בריאה ומשביעה. את נתחי הסלמון אפשרת לצלות במחבת פסים או בתנור, כדאי למרוח את הדג במרינדה הכוללת דבש, שמן זית, לימון, שום ותבלינים לבחירה. תוך 15-10 דקות יש לכם ארוחת צהריים או ערב שלמה, את הדג כדאי להגיש עם תוספות כמו סלט ירקות אישי ותפוח אדמה אפוי או אורז לבן.

עוף בתנור – המנה שכולם אוהבים

ישראלים אוהבים לזלול עופות ואחת המנות הפופולריות בארץ היא כמובן עוף בתנור. יש מאות מתכונים קלים ופשוטים להכנת עוף בתנור, אנו ממליצים על הכנת חלקי עוף כמו שוקיים וכרעיים בשקית קוקי. כל שעליכם לעשות הוא להכין תערובת תיבול המכילה שמן זית איכותי, פפריקה מתוקה או חריפה, עשבי תיבול לפי הטעם האישי ותבלינים לבחירתכם.

את נתחי העוף מכניסים לשקית קוקי, כדאי להוסיף רבעי תפוחי אדמה בגודל בינוני, גזר, בטטה, בצל ושום, ליצוק מעל את התערובת, לנער את השקית ולסגור אותה. את השקית מכניסים לתנור למשך 40 דקות עד שעה ויש לכם ארוחה חגיגית וטעימה וכולם יחמיאו לכם.

לסיכום, לא תמיד יש רצון וחשק להתעסק עם האוכל לאחר יום עבודה או כאשר אורחים מגיעים לביקור. לכן כדאי לכם לשמור למועד המתאים מתכונים קלים ומהירים וכך תספקו חוויה קולינרית מרגשת לכל הסועדים במינימום זמן והשקעה.